Index Vakbarát Hírportál

13 halott a mexikói trópusi vihar után

2013. augusztus 27., kedd 06:04

Legalább tizenhárman haltak meg Mexikóban a Fernand trópusi vihar okozta heves esőzés, földcsuszamlások és áradásokat miatt. T öbb mint négyszáz embert kellett kitelepíteni.

Kilencen Yecutla, hárman a tengerparti Tuxpan városában haltak meg, egy ember pedig Atzalan városában vesztette életét Veracruz állam kormányzója, Javier Duarte szerint. A vihar Veracruz szövetségi államot sújtotta leginkább, a sártenger házakat sodort el. A földcsuszamlások legkevesebb tíz települést vágtak el a külvilágtól, több mint négyszázan kényszerültek otthonaik elhagyására. Az állam területén a háztartások mintegy 40 százaléka maradt áram nélkül.

A Fernand nevű trópusi vihar hétfő reggel érte el Mexikót - Veracruz mellett Puebla és Hidalgo államokat -, azóta azonban sokat veszített erejéből. Veracruzban a gyerekek védelmében az egész állam területén zárva maradtak az iskolák hétfőn.

A heves esőzés miatt az állam fővárosának, Veracruznak egyes részeit már vasárnap elöntötte az ár, miközben heves, óránként 85 kilométeres sebességű széllökések ostromolják a területet a Mexikói-öböl felől. Az utakra, vezetékekre fák dőltek. Egyes negyedekben máris komoly áramkimaradások vannak.

Rovatok