Index Vakbarát Hírportál

Berágott a miniszter a kutyaesküvő miatt

2013. augusztus 27., kedd 18:32

Nyilvánosan is bocsánatot kért a Sri Lanka-i rendőrság, miután az ország kulturális minisztere elítélte 9 rendőrkutya tradicionális esküvőjét és vizsgálatot is indított az ügyben - írja az Independent.

A kutyák a tradicionális esküvőkre jellemző kendőt, kalapot és zoknit viseltek amikor a díszes emelvényen összekötötték az életüket Kandy városában. A házasságot hivatalosan is regisztrálták az állatorvosok, rendőrtisztek és a násznép körében megtartott ceremónia során, amely után a kutyák feldíszített rendőrautókban indultak nászútra.

A nagy hírverést kiváltó esemény azonban erős kritikát kapott a kulturális minisztertől, aki szerint az ilyesfajta esküvők aláássák a tradicionális Sri Lanka-i esküvők megítélését, mivel a díszített emelvény például a szingaléz-buddhista lagzik bevett eleme.

Buddhika Siriwardena, a rendőrság szóvivője bocsánatot kért, és arra hivatkozott, hogy csak a rendőrkutyák szaporításának célja lebegett a szemük előtt.

„A program célja az volt, hogy olyan kutyákat tenyésztésével spóroljunk, amelyek hozzá vannak szokva a helyi éghajlathoz és ételekhez, mivel 2011-ben több mint 300 ezer fontot (nagyjából 100 millió forintot) költöttünk arra, hogy megfelelő kutyákat importáljunk Hollandiából" - mondta a szóvivő.

Rovatok