Index Vakbarát Hírportál

Vallási vezető erőszakolt

2013. szeptember 1., vasárnap 11:32

Kamaszlányt erőszakolt meg egy indiai spirituális guru, letartóztatták - írja az AP. A hindu vallási vezető, Asaram Bapu, korábban azért került lapok címoldalára, mert azt mondta, az Újdelhiben csoportos erőszak áldozatául eső lány elkerülhette volna a bántalmazást, ha testvéreinek nevezi támadóit és könyörög nekik, hogy ne bántsák.

Asaram Bapu esete már a sokadik olyan ügy, amelyben arra derül fény, hogy magasrangú férfiak erőszakoltak meg nőket. Az esetek miatt több tüntetést is rendeztek Indiában és vita indult arról, hogy kezeli a rendőrség az erőszak elkövetőit és az áldozatokat.

Bapu áldozata két héttel ezelőtt jelentette a rendőrségen, hogy a vallási vezető megerőszakolta, amikor édesanyjával együtt felkeresték őt az otthonában. A lány családja már több mint egy évtizede Bapu követője.

A guru, akinek több százezer követője van Indiában, tagadta a vádakat.  Amikor a rendőrség szombaton megjelent Bapu otthona előtt, hívei körbevették az épületet és megtámadták a helyszínről tudósító stábokat.

Rovatok