Index Vakbarát Hírportál

Elrepült a repülő, az utasok maradtak

2013. október 8., kedd 18:57

A reptéren hagyta 29 utasát egy easyJet repülőgép Malagában, a poggyászukat viszont legalább elszállította Bristolba – írja a Daily Mail. Az utasok időben becsekkoltak, és már pár lépésre voltak a gép bejáratától, amikor váratlanul lezárták a beszállást és a gép felszállt. Ezután húsz percre az átjárólban rekedtek, segítségért kiáltoztak.

Az eset szombaton történt, de csak most írt róla a sajtó, az 6056 számú gép este negyed tízkor szállt fel nélkülük. Egy közeli illatszerbolt eladói hallották meg őket és siettek segítségükre: végül egy takarító tudta őket kiengedni.

Ekkor feltűnt egy easyJet-alkalmazott is, aki bevallotta: nem vették észre, hogy a 110 utast szállító gépről hiányoznak utasok. Az utasoknak felajánlották, hogy fizetik a szállásukat egy éjszakára a repülőtér közelében, vagy ingyen jegyet kaphatnak a társaság fél tizenegyes, a gatwicki repülőtérre tartó járatára.

Tízen maradtak még egy éjszakát Spanyolországban, a többiek hazarepültek (illetve Londonból, a Gatwick repülőtérről még el kellett jutniuk Bristolba).

Az egyik utas, az 58 éves Iain Locke elmondta: „Kinéztem, és láttam, hogy a gép elment. Odafordultam a mellettem álló fickóhoz, hogy nem akarok vészmadárkodni, de a gépünk elrepült. Sokat repülök és tudom, hogy a pilótának és a személyzetnek ellenőriznie kell az utasok számát, hihetetlennek tartom, hogy felszállhat egy gép úgy, hogy hiányoznak utasok.″

Rovatok