Index Vakbarát Hírportál

A második cápatámadást is túlélte a búvár

2013. október 9., szerda 12:31

Egy ausztrál férfit már másodszor ért cápatámadás egy évtizeden belül, de ezt is túlélte. Greg Pickeringet most egy nagy fehér cápa sebesítette meg súlyosan, amikor Nyugat-Ausztrália partjaitól 200 kilométerre a nyílt tengeren búvárkodott, kagylókra vadászva.

Pickeringet kilenc évvel ezelőtt már egy kisebb, másfél méteres bronzcápa is lábon harapta, amikor az állat és a veszélyben lévő barátja közé vetette magát. „Nem fájt annyira, mint gondoltam” – mondta akkor.

A negyven éve búvárkodó férfi nagy megmenekülő. 2009-ben órákra a felborult hajója alá szorult, de végül akkor is sikerült kiszabadítani, írja a Guardian.

A mostani cápatámadás közvetlen életveszélyt jelentett. Az 55 éves férfit búvártársai húzták partra, majd egész napos szállítás után a perthi kórházban tízórás életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Stabil az állapota, azt mondják, néhány nap múlva már személyesen tájékoztathatja a sajtót.

A fehér cápára kilövési engedélyt adtak, bár azt, hogy sikeres akció esetén valóban a támadást elkövető példánnyal végeztek-e, a hatóságok csak utólag, a DNS-vizsgálatok alapján tudják majd megmondani.

Rovatok