Index Vakbarát Hírportál

A torontói polgármester elismerte, hogy cracket vásárolt

2013. november 13., szerda 20:48

Rob Ford torontói polgármester a városi tanács szerdai ülésén elismerte, hogy az elmúlt két évben vásárolt crack kokaint, de megismételte, hogy nem hajlandó lemondani tisztségéről. Emellett arról beszélt, hogy a nulla tolerancia politikáját fogja alkalmazni a kábítószerrel és a szervezett bűnözéssel szemben.

A városi tanács ülésén 41:2 arányban megszavazták a testület 44 tagjából 30 által aláírt petíciót, amelyben felszólították a polgármestert arra, hogy vonuljon szabadságra és rendezze személyes ügyeit. A testületnek egyébként nincs törvényes eszköze a polgármester lemondatására.

A több kanadai tévé- és rádióállomás számára elvégzett közvélemény-kutatás szerint a torontói választók 76 százaléka úgy gondolja, hogy a polgármesternek ideiglenesen vagy véglegesen távoznia kellene a posztjáról.

A torontói polgármester a múlt héten ismerte el, hogy kristályos kokaint szívott, gyakorlatilag fél évvel azután, hogy az erről készült videó megjelent a kanadai médiában. A múlt héten nyilvánosságra került egy másik felvétel is, amelyen nagyon hevesen - saját bevallása szerint nagyon részegen - azzal fenyegetőzött hogy meg fog ölni valakit.

Rob Ford in video rant

A polgármester elismerte, hogy alkalomadtán keményen iszik és kábítószerhez is nyúl, de visszautasította, hogy elvonókúrára menjen.

Rovatok