Index Vakbarát Hírportál

Unortodox megoldás a hajléktalanságra

2013. november 19., kedd 20:49

Saját megoldással állt elő Hawaii-on egy helyi politikus a hajléktalanság megoldásra: kőtörő kalapáccsal veri szét a hajléktalanok által használt bevásárlókocsikat Waikiki utcáin – írja a Hawaii News Now.

„Elegem van abból, hogy azt kell mondanom magamról, hogy törvényhozással foglalkozom. Valami gyakorlatias dolgot szeretnék csinálni, ami tényleg megtisztítja az utcákat″ – mondta Tom Brower.

Marya Grambsnek, a Mental Health America (Amerikai Lelki Egészség) hawaii-i igazgatójának nem tetszik a kezdeményezés: „Azt üzeni az embereknek, hogy szabad erőszakosnak lenni a hajléktalanokkal, akik kiszolgáltatottak″ – mondta.

Browernek nincsenek ilyen aggályai: „Én nem akarok senkit megfenyegetni. Szerintem az a fenyegető, amikor ellopnak valamit, és utána úgy járkálnak vele fel-alá, mintha a sajátjuk lenne″ – nyilatkozta.

Brower egyébként még olyan kocsit nem vert szét, ami mellett ott lett volna hajléktalan tulajdonosa, de nem zárta ki, hogy később nyit ebbe az irányba is.

A magyar hajléktalanok helyzetének javításáért tüntettek a közelmúltban a Város Mindenkié aktivistái, videónkat itt nézheti meg. Nagyképünket egy budapesti hajléktalan egy napjáról itt találja.

Rovatok