Index Vakbarát Hírportál

Megerőszakolta, megölte tanárát a 14 éves

2013. november 22., péntek 10:12

Megerőszakolhatta, megölhette, majd kirabolhatta matektanárát az a 14 éves amerikai fiú, akit most a massachusettsi bíróság elé állítottak. A fiatal ügyéről a felnőttek bírósága, a Legfelsőbb Bíróság dönthet, írja a CNN.

A kerületi ügyész szerint a vádak horrorisztikusak. Philip Chism valószínűleg többször megütötte, majd egy dobozvágóval megölte Colleen Ritzert, aztán elvette a bankkártyáit, iPhone-ját és a fehérneműjét. A vizsgálatok szerint a fiú ezután valamilyen tárggyal erőszakolta meg a nőt.

Mindez október 22-én annak a gimnáziumnak a női öltözőjében történt, ahol a fiatal nő a fiút tanította. A fegyvert a srác otthonról hozhatta magával. Ezután bement a második emeleti mosdóba, és amikor Ritzer belépett, követte a nőt, majd támadott. Később tanára testét egy kukába dobta, aztán átöltözött, majd étterembe ment és moziba. Mivel a kukát elszállították, Ritzert a rakpart közelében találták meg a hatóságok.

Egyelőre nem tudni, mi motiválhatta a tinédzsert, a vizsgálatok még zajlanak. A cikk szerint az esetnek köze lehet ahhoz, hogy Chismet kétéves korában elválasztották az apjától „fizikai és érzelmi bántalmazás, valamint alkoholfogyasztás miatt”.  

A tanárnőt barátai és családtagjai kedves, mosolygós, inspiráló személynek tartották. Néhány héttel halála után ezren gyújtottak érte gyertyát, köztük négyszáz diák. A szertartáson minden gyászoló rózsaszínű ruhát viselt, mivel ez volt a tanárnő kedvenc színe.

Rovatok