Index Vakbarát Hírportál

Hamis rendszámmal furikázott a volt görög miniszter

2013. december 17., kedd 21:36 | aznap frissítve

Útadócsalás miatt őrizetbe vettek Görögországban egy volt közlekedési minisztert, aki pár éve kampányt vezetett a görögök autózási moráljának és szokásainak javításért.

A 62 éves Michalisz Liapiszt azért állították meg rendőrök Athéntól keletre, mert terepjárójával nem állt meg egy stoptábla előtt. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a luxusautó rendszáma hamis, és a kocsi még biztosítva sincs. Az autón lévő rendszám egyezett a kocsi eredeti rendszámával, de a táblák másolatok voltak: az eredetit ugyanis a volt miniszter leadta az adóhatóságnak, hogy mentesüljön az idei útadó alól. Ezzel viszont ki is vonta autóját a forgalomból, így azzal nem közlekedhetett volna, írja az MTI.

Liapisz, aki 2009-ben visszavonult a politikai életből, az egyik legtekintélyesebb görög politikuscsalád tagja, és 2011-es vagyonnyilatkozata szerint 28 ingatlan van az ő és felesége nevén. A rendőrök előtt azzal védekezett, hogy a kocsit nem is használja, csupán megjáratta, hogy töltődjön az akkumulátor. A rendőrök azonban bilincsben vitték el.

Rovatok