Index Vakbarát Hírportál

Egy újabb miniszterelnök bojkottálja az olimpiát

2013. december 23., hétfő 12:22

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem fog elutazni Szocsiba, a téli olimpiai játékok nyitóünnepségére – állítja a Maariv izraeli lapra hivatkozva az MTI.

Netanjahu most nem a magas utazási költségekre hivatkozott, mint amikor kihagyta Mandela temetését, sőt, egyelőre semmire sem hivatkozott. De valószínű, hogy indoka valami olyasmi lehet, mint Barack Obamáé, Francois Hollandé vagy David Cameroné: a szabadságjogok súlyos megsértése.

Putyin elsősorban a melegjogok ostoba korlátozásával verte ki a világ demokratikusabb államaiban a biztosítékot. A magára valamit is adó vezetők közül egyedül Angela Merkel jelezte részvételét – mondjuk árulkodó, hogy ezzel egy időben a Joachim Gauck államfő viszont kijelentette, hogy rá ne is számítsanak. Az orosz szervezők is érzik azt, hogy a szabadságjogi vonal komolyan árthat az esemény reputációjának, ezért minden fórumon esküdöznek, hogy ők nem homofóbok, meg hogy szeretettel várják a melegeket

A távolmaradók táborát az illusztris bojkott-névsor már önmagában is gyarapíthatja, elvégre senki nem akar rosszfejnek tűnni Obama előtt, még akkor sem, ha odahaza sincs minden rendben az alapvető jogok érvényesülésével.

Rovatok