Index Vakbarát Hírportál

Szorongatják 9/11 kamuáldozatait

2014. január 8., szerda 13:47

New Yorkban nyolcvan volt rendőr és tűzoltó áll bíróság előtt azért, mert a szeptember 11-i terrortámadás okozta traumára hivatkozva vettek fel rokkantnyugdíjat, miközben köztük többen nem is jártak a World Trade Centernél. Az ügyész szerint ez minden idők legnagyobb társadalombiztosítási csalása, és akár ezer ember is érintett lehet – írja az MTI.

Azt mondták magukról a csalók, hogy a terrortámadás utáni mentés miatt depressziósak lettek és szorongani kezdtek, és hogy emiatt

Ehhez képest a vádlottakról kiderült, hogy egyikük saját helikopterével utazgat, a másik Las Vegasba járt félkarú rablózni, egy harmadik jetskizik, egy negyedik pedig küzdősportedző.

Ugyanaz a négy szakember adott tanácsokat az összes vádlottnak. Megtanították nekik, hogyan kell megbukni a memóriateszteken, hogyan kell pánikrohamot színlelni, és hogyan lehet hitelesen előadni, hogy félnek a repülőktől és a felhőkarcolóktól.

Az Egyesült Államokban a rokkantnyugdíj évente 30 és 50 ezer dollár (6-11 millió forint), és lehet mellette rendes nyugdíjat is kapni. A négy tanácsadó nagyjából egyévnyi nyugdíj áráért segített a csalóknak.

Rovatok