Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a rabot, aki hónak álcázta magát

2014. február 4., kedd 10:29

Elkapták a rendőrök az amerikai rabot, aki vasárnap úgy szökött meg a börtönből, hogy ellopott egy fehér ruhát a konyhásoktól, amiben a járőrkocsi nem vette észre, mert beleolvadt a hóba. Most Michigan mellett, Indianában tartják fogva. Két szögesdrótkerítésen kellett átjutnia, ez úgy sikerült neki, hogy átásta magát alattuk.

A rabot Michael David Eliotnak hívják. Miután kijutott a börtönből, túszul ejtett egy nőt, akinek megparancsolta, hogy azonnal vigye minél távolabb a börtöntől a piros terepjárójával. Viszont nem vette észre, hogy a nőnél van egy mobiltelefon. Miközben egy benzinkúton fizetett, a nő felhívta a rendőrséget, és a diszpécser rögtön azt tanácsolta neki, hogy kéredzkedjen ki vécére. Bezárkózott, részletesen leírta a szökött férfit, és megvárta, míg kijönnek a rendőrök.

Eliot eddigre már elszökött, és a terepjárót is hátrahagyta. Hétfő estére viszont megtalálták, és letartóztatták. Most Michigan mellett, Indianában tartják fogva. Eredetileg négy, 1993-ban elkövetett gyilkosságért került börtönbe.

A szökés miatt most magyarázkodni kényszerül a büntetés-végrehajtásért felelős minisztérium, mivel a szakszervezet már többször panaszkodott, hogy a konyhai ellátás kiszervezése miatt csökkent a börtönökben a biztonság. Az állam szerint viszont semmi köze nem volt a szökéshez a privatizációnak, és Eliot akkor is el tudta volna lopni a fehér ruhát, ha a konyhában még mindig állami alkalmazottak dolgoznának.

Rovatok