Index Vakbarát Hírportál

Borzasztó indulat feszül Janukovicsban

2014. február 28., péntek 20:29

Több nap után végre előkerült Viktor Janukovics. Viszonylag senki sem lepődött meg azon, hogy a volt ukrán elnök - bár ő saját magát még mindig Ukrajna elnökének tarja - Oroszországba menekült. Sajtóinformációk szerint tegnap érkezett meg az orosz főváros közelében fekvő egyik szanatóriumba. A meglepő az volt, hogy a sajtótájékoztatóját több száz kilométerrel arrébb tartotta, Rosztov-na-Donuban, ami néhány kilométerre fekszik az ukrán határtól.

A sajtótájékoztatón olyan kérdésekre kellett válaszolnia, hogy hogyan jutott a luxusvillájához, vagy hogy miért van Svájcban vagyona. Janukovics többször ködösített, de arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan jutott Oroszországba, annyit válaszolt, hogy „ukrán hazafiak segítettek neki átjutni a határon“.

Janukovics nem minden kérdésre adott kielégítő választ, többet azzal hárított, hogy puccsot hajtottak végre ellene, meg terroristák és szélsőséges hordák foglalták el az országot.

A szerencsétlen toll, akkor került képbe, amikor egy újságíró a Berkutról kérdezte az ex-elnököt Janukovics ekkor törte szét a tollat, és közben bocsánatot kért a rohamrendőrség tagjaitól, hogy „embertelen körülményeket kellett kiállniuk a tüntetők miatt, akik Molotov-koktélokkal dobálták meg őket“.

A végtelenített videón, miután széttöri a tollat, azt mondja, hogy „először is, bocsánatot szeretnék kérni“.

Rovatok