Index Vakbarát Hírportál

17 millió forintot bukott egy poszt miatt

2014. március 3., hétfő 20:23

Egy floridai férfi a lánya dicsekedő Facebook posztja miatt bukott el 80 ezer dollárt, azaz több mint 17 millió forintot, írja a CNN.

A 69 éves Patrick Snay, egy floridai felkészítő iskola volt igazgatója beperelte életkor miatt diszkriminációért munkahelyét, ahol a lánya is tanult, amikor nem újították meg a szerződését. 10 ezer dollárt nyert az iskolától bérpótlékként és még 80 ezret, peren kívüli egyezség keretében. A Gulliver még az ügyvédeinek is kiállított egy 60 ezer dolláros csekket.

Az egyetlen feltétele a megállapodásnak az volt, hogy betartsa a titoktartási nyilatkozatot, és ne mondja el senkinek, hogy pénzt kapott az iskolától.

Ez azt jelenti, hogy a lányának sem mondhatta volna el, de mivel a férfi szerint az iskolában lányán álltak bosszút a per miatt, aki emiatt lelki sérüléseket szenvedett, ezért a feleségével fontosnak érezték, hogy ő is tudjon a győzelemről.

Dana Snay így nem sokkal a megállapodás után arról dicsekedett egy posztban a Facebookon, hogy:

Apa és anya megnyerte a pert, ezért most már hivatalosan is a Guillver fizeti az európai vakációmat idén. KAPJÁK BE!

Az iskola bírósághoz fordult, aki elmarasztalta Snay-t, mert az megsértette az egyezséget, azzal, hogy pontosan azt az egy dolgot tette, amit szerződésben kötöttek ki, hogy nem szabad.

Ezzel Dana posztja erős pályázó a minden idők egyik legdrágább Facebook-állapota címre.

Snay azóta a floridai Riviera felkészítő iskola új igazgatója. 

Rovatok