Index Vakbarát Hírportál

Fizetős iskoláért perelte be szüleit

2014. március 5., szerda 12:56

Hiába perelte be saját szüleit Rachel Canning, a New Jersey családügyi bírósága szerdán kimondta: nem kötelezhetők a szülők arra, hogy állják 18 éves gyermekük fizetős iskolájának cechjét, és finanszírozzák a diákévek megélhetési költségeit – írta az Abc News.

A lány azt  állítja, szülei kidobták otthonából, amint októberben nagykorú lett. Apja szerint azonban lányuk önként ment el, mert nem akart megfelelni az otthoni elvárásoknak, sem a házimunkában nem vett részt, sem időben nem tért haza. „Ha otthon lakik, akkor mindent állunk, magániskolát, autót, különórákat” – mondta Sean Canning, aki ügyvédje szerint döbbenten állnak az előtt, hogy legidősebb lányuk a pereskedést választotta az együttélés helyett.

"A szüleim egyszerűen nem támogatnak tovább, noha megengedhetnék maguknak. Én nem tudom fedezni az utazás, az oktatás, a ruházkodás és az ellátás költségeit" – mondta a lány, aki 5 ezer dolláros számlát nyújtott be, ellátásának rendszeres finanszírozását kérve. Mindezt azonban a bíróság elutasította.

Rovatok