Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtotta magát, amiért kiengedték a megerőszakolóját

2014. március 14., péntek 18:37

Belehalt pénteken sérüléseibe az a 18 éves pakisztáni lány, aki amiatt gyújtotta fel magát egy pandzsábi rendőrőrs előtt, hogy a bíróság felmentette megerőszakolóját – írja a Washington Post.

Anima Bibi éppen a főiskoláról tartott hazafelé öccse kíséretében, amikor január 5-én öt férfi fegyverrel megtámadta, majd elhurcolta. Az édesanyja szerint a lányt azután erőszakolták meg, hogy visszautasított egy házassági ajánlatot. A rendőrség egy férfit vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban, de később őt is kiengedték, indoklás nélkül.

A lány öccse a Reutersnek azt mondta, hogy nővére:

már a traumát követően depresszióba esett, de miután kiengedték a gyanúsítottat, minden reményét elvesztette arra, hogy igazságot szolgáltassanak az ügyében, ezért felgyújtotta magát.

A lányt kórházba vitték, de sebesülései annyira súlyosak voltak, hogy nem lehetett segíteni rajta. Az esetről videó is készült, amit az Epaknews nevű pakisztáni hírportál a YouTube-ra is felöltött (vigyázat, sokkoló tartalom!).

A hírügynökségnek egy idősebb rendőrtiszt úgy fogalmazott, „úgy látszik, hogy az ügyet nem vizsgálták ki rendesen”.  Az ügyben eljáró nyomozót azóta felfüggesztették.

Pakisztánban a nemi erőszaktevők gyakran megússzák büntetés nélkül, a rendőrség csak ritkán veszi komolyan ezeket a bűntetteket és jár el szigorúan a tettesek ellen. Az áldozatok ugyanakkor kétszer is meggondolják, hogy feljelentést tegyenek-e, mert ha híre kél az erőszaknak, elveszítik tisztességüket és a társadalom megvetése övezi őket egész életükben – írta az MTI.

Rovatok