Index Vakbarát Hírportál

Napokig nem tudott aludni a kaliforniai lottómilliárdos

2014. április 2., szerda 11:47

Felfedte magát az amerikai Powerball lottó csaknem 100 milliárd forintos februári főnyereményének birtokosa, aki gyermeksegítő alapítványt akart létrehozni az amerikai lottótörténet hatodik legnagyobb nyereményének számító összeg egy részéből.

Az Észak-Kaliforniában élő B. Raymond Buxton a California Lottery sacramentói főhadiszállásán jelentkezett a nyereményért - írja az MTI. "Miután a kezdeti sokk elmúlt, még napokig nem tudtam aludni" - írta a héten kiadott közleményében az újdonsült milliárdos. Miután a nyertes számokat beolvasták, a férfi hitetlenkedve ült a számítógépe előtt, újra és újra ellenőrizve a szelvényét, és senkinek sem árulta el, hogy ő vitte el a főnyereményt.

Buxton február óta egy ügyvéddel és egy pénzügyi tanácsadóval dolgozik együtt, új bankszámlák és egy jótékonysági alapítvány létrehozásán, valamint a legmegfelelőbb adózási formák kiválasztásán. "Minden erőmmel az új munkámra fogok koncentrálni, egy olyan jótékonysági alapítvány létrehozására, amely a gyermekgyógyászat és a gyermekéhezés, valamint oktatás területeire fókuszál" - húzta alá a férfi közleményében.

Buxton szóvivője, Sam Singer szerint a férfi szeretne távol maradni a nyilvánosságtól és nem kíván közvetlenül nyilatkozni a sajtónak. Továbbá sem a korát, sem a címét, sem az eddigi megélhetési forrását nem fogja elárulni. "Átlagos középosztálybeli amerikai volt, akiből most egy átlagos vagyonos amerikai lett" - mondta Singer. Buxton, aki mintegy húsz éve lottózik, úgy döntött, hogy nem harminc éven át éves részletekben veszi fel nyereményét, hanem megelégszik egy összegben 242,2 millió dollárral.

Rovatok