Index Vakbarát Hírportál

Tovább tombol a tűz Valparaisoban, több mint kétezer ház égett le

2014. április 14., hétfő 06:44

Tovább tombol a tűzvész a Chile középső részén fekvő Valparaiso városában, ahol vasárnap éjjelig több mint kétezer ház vált a lángok martalékává, és több mint tízezer embert kellett kitelepíteni.

A halálos áldozatok száma 12-re nőtt - közölte Rodrigo Penailillo, a dél-amerikai ország belügyminisztere. Több mint ötszáz sérültet ápolnak kórházban, legtöbbjüket füstmérgezéssel.

A szombat délután kitört, heves szél által táplált tűzvész vasárnap éjjel olyan területeken is újra fellobbant, ahol a hatóságok közlése szerint egyszer már sikerült eloltani.

A 42 dombtetőre épült, 250 ezer lakosú városban mostanra hat dombon teljesen hamuvá váltak a nagyrészt fából épült lakónegyedek, köztük egy olyan is, ami alig néhány tömbre fekszik a chilei parlament épületétől.

A nagyszabású mentési munkálatokban 1250 tűzoltó, rendőr és erdőőr vesz részt, a város utcáin pedig a chilei hadiflotta kétezer haditengerésze járőrözik, hogy fenntartsa a rendet és megakadályozza a fosztogatásokat. Az oltást húsz helikopter és számos repülőgép segíti.

Rovatok