Index Vakbarát Hírportál

11 emeletet zuhant a csecsemő

2014. május 14., szerda 14:52

A csodával határos módon megmenekült egy 15 hónapos kisfiú, aki a 11. emeleten lévő lakásuk erkélyéről zuhant le Minneapolisban vasárnap.

„Ha ön vagy én zuhantunk volna le, belehaltunk volna” – mondta a Startribune.comnak a város kórházának gyermekorvosa. Tina Slusher szerint azonban egy kisgyermek rugalmasabb, így jobban felfogja az ütés erejét, bár így is csoda, hogy egy ilyen esést túlélhetett.

Apu, leesett a baba

A négygyermekes szomáliai bevándorlócsaládból az édesapa volt otthon hároméves kislányával és a 15 hónapos kisfiúval, amikor a tragédia történt.

Átment a másik szobába valamiért, amikor a kislánya azzal szaladt be, hogy apu, leesett a baba – idézte fel a történteket a helyi szomáliai közösség egyik aktivistája. Abdirizak Bihi a kórházba is bekísérte a szülőket, akik továbbra is sokkos állapotban vannak. Bihi úgy tudja, hogy az erkélyajtót a hároméves nővér nyitotta ki öccse előtt.

Nem volt egyszerű leesni

A toronyház tulajdonosai is értetlenül állnak a történtek előtt. Az erkélyek korlátmagassága 120 centiméter, a rácsok között 15 centiméter széles rések vannak.

A rácsokon nem volt sérülés, az épületet két évvel ezelőtt újították fel.

Musa sérülése súlyos

A gyermek állapota stabil, de sérülései súlyosak, számtalan törést szenvedett. Gerince azonban ép maradt. Az orvosok szerint még korai megmondani, hogy lesz-e maradandó sérülése, de bizakodóak, reményeik szerint a fiú néhány hónap múlva kikerülhet a kórházból.

Rovatok