Index Vakbarát Hírportál

Több mint százszor túrták fel a londoni utcát egy év alatt

2014. július 22., kedd 13:25 | aznap frissítve

Mikor készülődünk a lefekvéshez, már halljuk az ásását

– így panaszkodnak az egyik londoni utca lakói, akik előtt az úttestet az elmúlt öt évben összesen 484-szer, tehát kicsivel kevesebb, mint évi százszor bontották fel.

Azt mondják, a munkások épp lefekvés előtt, este tíz körül állnak neki dolgozni, és csak hajnali négy körül hagyják abba a munkát. Légkalapácsokat és markolókat hoznak, és olyan erővel dolgoznak, hogy az egyik szomszédos házban sokszor még a harmadik emeleten is érezni a falak remegését.

„Azt mondják, rendkívüli javításokat kell végrehajtaniuk. Nem hiszem, hogy tényleg ilyen sok a rendkívüli probléma”

– panaszkodott egy másik lakó a London Evening Standardnak.

Az öt év során volt már csőtöréstől kezdve gázszivárgásig mindenféle hiba a felújítások okai között.   A lakók szerint az a legzavaróbb, hogy a közműcégek nem egyeztetik egymással a felújításokat, hanem külön bontják fel az utat minden egyes alkalommal. Legtöbbször az közútkezelő kivitelezői túrják fel az utcát, ők a nappal keletkezett veszélyes burkolati hibákat javítják ki.  Azért dolgoznak éjszaka, hogy elkerüljék a különdíjat, amit a belváros forgalmas területein kellene fizetni a nappali munkavégzés miatt.

Azt mondják, egyértelmű előírások vonatkoznak az útfelújításokra, és ezek pont azért vannak, hogy ne zavarjanak annyira. Ettől függetlenül elnézést kérnek minden olyan lakótól, akinek kellemetlenséget okoztak.

Rovatok