Index Vakbarát Hírportál

Bedurvult a rapbuli, 33 embert tapostak halálra

2014. július 31., csütörtök 12:18 | aznap frissítve

Legalább 33 ember meghalt egy tengerparti rapkoncerten Guineában, amikor több száz ember próbálta meg elhagyni a helyszínt egyetlen kijáraton, és a nagy tömegben pánik tört ki, írja az abcnews. A ramadán végét ünnepelték két rapbandával.

Az áldozatokat, köztük egy tíz éves gyerek holttestét elszállították a közeli kórházba, ahol még mindig fürdőruhában vannak. A szűk kijáratnál bepánikoló emberek taposták halálra őket. Az egyik kórházi alkalmazott azt mondta, egyszerűen sokkoló volt nekik, nem voltak hozzászokva, hogy ennyi halottat lássanak egyszerre, ráadásul köztük sok gyereket.

Az ország elnöke, Alpha Condé elrendelte a nemzeti gyászt. A köztévében arról beszélt, hogy megfelelően kivizsgálják, mi történhetett, valamint felhívta a hatóságok figyelmét, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg még egyszer. 

Több mint 700 ember bulizott a parton a fővárosban, Conakryban: a muzulmán szent hónap, a ramadán végét ünnepelték. Két helyi rapbanda lépett fel, az Instinct Killers és a Banlieuzart.

Rovatok