Index Vakbarát Hírportál

Durva Földcsuszamlás Nepálban, halottak

2014. augusztus 2., szombat 16:43

Legalább nyolcan meghaltak és mintegy háromszázan eltűntek Nepál északkeleti részén szombaton, miután egy fölcsuszamlás közel száz házat elsodort több faluban, írja az MTI.

A földcsuszamlás, amely az éjjeli órákban történt a fővárostól, Katmandutól keletre, egy hegyi folyó útját is elzárta, így mintegy három kilométeres szakaszon felduzzasztotta a folyamot.

Az áradások veszélye miatt a Szun-koszi folyó mentén településekről sokakat evakuáltak, a hadsereg jelenleg is dolgozik a földcsuszamlás miatt létrejött, mintegy 90 méter magas, gyakorlatilag az egész folyóvölgyet beterítő természetes gát felrobbantásán.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy az éjjeli órákban sárlavina és kövek zúdultak le a hegyoldalból. A földcsuszamlás több mint nyolc falvat érintett, ahol összesen mintegy száz házat sodort el.

A romok közül eddig 16 embert mentettek ki élve, további 40 sebesültet kórházban kezelnek. Ugyanakkor a hatóságok még legalább 300 ember hollétéről nem tudnak. Az egyelőre nem világos, hogy ők elmenekültek, vagy a romok alatt rekedtek, mindenesetre a hatóságok a halálos áldozatok számának növekedésére számítanak.

Rovatok