Index Vakbarát Hírportál

Megdobogtatta a rendőrök szívét a Los Angeles-i ámokfutó

2014. augusztus 27., szerda 06:43

Helyi idő szerint kedd este vádat emeltek Alexander Hernandez ellen, akit a rendőrség hétrendbeli fegyveres támadással és három ember megölésével vádol - írja az MTI. Hernandez ámokfutása múlt szerdán kezdődött, amikor is egy shotgunnal találomra kiválasztott emberekre kezdett el lövöldözni - a Los Angeles Times tudósítása szerint volt olyan, aki épp a lerobbant autóját vizsgálgatta egy hollywoodi kereszteződésben.

A rendőrség vasárnap talált rá, és a SWAT terrorelhárítói otthonában törtek rá, és tartóztatták le. A gyilkos fegyvert is megtalálták nála. A helyi seriff, Bill McSweeney sajátos módon közelítette meg a Nagy Fogást:

Semmi nem dobogtatja meg jobban egy gyilkossági nyomozó szívét, mint amikor rájön: egy sorozatgyilkossal van dolga. márpedig most pontosan ez történt.

A büntetett előéletű Hernandez azóta sem nagyon működik együtt a nyomozókkal, és nem beszél motivációiról. Ennek ellenére mostanra sikerült összerakni hosszú bűnlajstromát, melyből kiderül, nem csak emberekre, de három kutyára is rálőtt, közülük kettővel végzett, a harmadik súlyos sérüléseiből lábadozik.

A nyomozók most már több, eddig felderítetlen lövöldözéssel is vizsgálják Hernandez esetleges szerepét, de csak ha az eddigi tettei miatt áll bíróság elé, akkor is könnyen halálra ítélhetik.

Rovatok