Index Vakbarát Hírportál

Kilépett az állományból a fergusoni felkelőkkel emberkedő rendőr

2014. augusztus 29., péntek 23:41

Ray Albers hadnagy megunta, hogy a világ összes videómegosztóján elérhető az a pár perces kisfilm, amin jól hallhatóan megfenyegeti a Missouri állambeli Ferguson városában pont a rendőri túlkapások ellen tiltakozó felvonulókat, és kilépett a rendőrség állományából.

Kinyírlak, baszdmeg!

Ezt üvölti a felvételen a 46 éves Albers hadnagy, a St. Ann-i rendőrség egyik oszlopos tagja, és szavai nyomatékosítására a fegyverét is a tüntetőkre emeli. 2014-ben ilyet csak nagyon ideges és/vagy óvatlan, esetleg ostoba emberek tesznek, hiszen mindenkinél van videófelvétel készítésére alkalmas okostelefon, és az internetelőfizetés sem számít már olyan kuriózumnak, mint akkor, amikor a Matáv kénytelen volt külön emiatt egy új tarifát gründolni.

A higgadtságát elvesztő, éppen ezért különösen veszélyes rendőr (idegbeteg fehér rendőrt, a kezében puskával vs. főleg feketékből álló tömeg) egy héttel azután mondott fel a rendőrségen, hogy kilétét a Huffington Post felfedte. Amikor a videón fegyverrel hadonászó és láthatóan nem igazán szolgálni és védeni igyekvő rendőrtől megkérdik a nevét, arra utasítja a kérdezőt, hogy éljen nemi életet önmagával. 

Albers a seregben szolgált, majd 20 évet húzott le a rendőrségen. A főnöke, Aaron Jimenez, helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta a Huffington Postnak, hogy nagyon dühös amiatt, hogy Albers így elveszítette a fejét, de szerinte azzal semmi probléma nem volt, hogy a fegyvert emelgette, hiszen csak a levegőbe mutatott vele, felfelé. Amikor rákérdeztek, hogy mi történt volna Albersszel, ha nem ilyen körülmények között történik az eset, Jimenez annyit válaszolt, hogy fizetés nélküli kényszerszabadságra küldte volna.

Ott ült a sok, hogy is mondják mostanában, civil zsurnaliszta, és alig várták, hogy valami ilyesmi történjen. Hát megkapták. Ez a kör az övék. 

Csak gratulálni tudunk a rendőrfőnök éleslátásához.

Rovatok