Index Vakbarát Hírportál

Túl szőrös volt a mellkasa, nem élesztették újra

2014. szeptember 1., hétfő 14:44

Nem volt hajlandó defibrillátorral újraéleszteni egy szívrohammal küzdő férfit egy légiutas-kísérő egy Los Angelesből Albuquerque-be tartó repülőn, mert a férfinak túl szőrös volt a mellkasa. Hosszas vita után végül használták a műszert, de túl későn, így a férfi meghalt – írja a Mirror. 

A Los Angelesből Albuquerque-be tartó repülőn utazó 62 éves férfit kézzel kezdte újraéleszteni a légiutas-kísérő, amikor egy utas felhívta a figyelmét arra, hogy defibrillátort is használhatna. A férfi felesége szerint a légutaskísérő arra hivatkozva utasította vissza a gép használatát, hogy a férfi mellkasa túl szőrös.

Minden repülőhöz tartozó defibrillátorhoz tartozik olló és borotva, amelyet pont ez ilyen esetekben lehet használni. A feleség beszámolója szerint végül a férfi mellkasát is megszabadították a szőrtől, viszont már túl későn használták a készüléket, így az idős férfi meghalt.

A Soutwest Airlines szóvivője szerint ők úgy tudják, hogy a személyzetük egyből a defibrillátort alkalmazta, ugyanakkor még vizsgálják az ügyet.

Rovatok