Index Vakbarát Hírportál

A nagy brit–magyar szendvicsháború

2014. november 10., hétfő 12:25 | aznap frissítve

Elképesztően pörög a brit sajtóban a magyar szendvicskészítők ügye, amelyet az robbantott ki, hogy az ír Greencore cég bejelentette: új, nagy-britanniai szendvicsüzemét főként magyar munkavállalókkal fogja megtölteni, mert britek alig jelentkeztek a meghirdetett állásokra – írta a BBC néhány nappal ezelőtt. 

A Greencore még épülő northamptoni szendvicsüzemében 300 új állás lesz, és a cég képviselői már meg is érkeztek Magyarországra, hogy itt toborozzanak minőségellenőröket, portásokat és takarítókat. Mindez a mélyen bevándorlásellenes Daily Mailnek egyáltalán nem tetszik, ezért a brit lap hétfőn drámai címlappal jelent meg, olyan stílusban, amivel a súlyos tragédiákat szokás megírni:

  

Hát már egyetlen ember sincs Nagy-Britanniában, aki el tudna készíteni egy szendvicset?

– teszi fel a fajsúlyos kérdést a Daily Mail, az internet népe pedig nem tudta megállni, hogy ne csodásabbnál csodásabb szendvicskölteményekkel válaszoljon.

 

Íme néhány alkotás a Guardian és a Buzzfeed kedvencei közül:

Aw, man. The Daily Mail is right. pic.twitter.com/127308uA6y

— Amanda (@Pandamoanimum) November 9, 2014
@zoesqwilliams think I've figured it out #dailymailsandwich pic.twitter.com/TblL7N7t45 — Lee Crawfurd (@LeeCrawfurd) November 10, 2014

If elected we will address this sandwich making skills gap @MailOnline As this must stop: pic.twitter.com/m6LQqcvC8z

— Ed Balls (@eddbaIlsmp) November 10, 2014

Ezt pedig Sajó Dávid kollégánk küldte, aki megpróbálta lemérni, mennyi időbe telik elkészíteni egy szendvicset, de így sikerült:

Rovatok