Index Vakbarát Hírportál

Egy órán át ostromolták a munkanélküli férfit

2014. november 10., hétfő 13:46

Lövöldözés tört ki Zágráb központjában egy kilakoltatási ügy miatt hétfőn délelőtt – írta a Jutarnji List horvát napilap.

Az MTI szerint a 45 éves férfi feleségével és két kisgyermekével együtt elbarikádozta magát abban a lakásban, ahonnan először két hónappal ezelőtt próbálták meg kilakoltatni a hatóságok, akkor sikertelenül. Miután a rendőrség ismételten felszólította a férfit, hogy hagyja el lakhelyét, azonnal pisztolyt rántott, és lövöldözni kezdett, valamint azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

A helyszínre kiérkezetek a rohamrendőrök és a mentők is, majd lezárták a környező utcákat. A lap kiemeli: a kilakoltatás jogerős bírósági döntés alapján történt.

Az ostromállapot körülbelül egy órán át tartott. A rendőrség már felkészült, hogy behatol az épületbe, mikor a férfi megadta magát. A lövöldözés során nem sérült meg senki.

A lap úgy értesült, hogy egy horvát veteránról van szó, akinek nincs munkája és akinek felesége is munkanélküli. A lakásban két kiskorú gyermek is tartózkodott. A lövöldözőt és családját egy 100 ezer eurós (30 millió forintos) adótartozás miatt akarják kilakoltatni a otthonukból.

Rovatok