Index Vakbarát Hírportál

Két francia is részt vett az Iszlám Állam lefejezéseiben

2014. november 19., szerda 10:34

Két francia állampolgár vett részt abban a csoportos lefejezésben, amelyet az Iszlám Állam követett el a hét végén - közölte szerdán Párizsban egy meg nem nevezett, az ügyben tájékozott forrás. 

Az egyik francia, a 22 éves Maxime Hauchard 2013 augusztusában utazott el Szíriába. A másik egy szintén 1992-ben született, az iszlám hitre áttért férfi, aki Hauchardhoz hasonlóan 2013 augusztusban csatlakozott az Iszlám Államhoz, írja az MTI. Az Abu Otman névre áttért férfi ellen tavaly október óta van érvényben elfogató parancs, valódi nevét egyelőre nem közölték.

Mint ismert, az Iszlám Állam vasárnap tett közzé egy videofelvételt az interneten, amin Peter Kassig amerikai segélymunkás és legalább 14 szíriai kormánykatona lefejezése látható. Az amerikai hatóságok később megerősítették, hogy a képeken  a 26 éves Peter Kassig, az amerikai hadsereg egykori katonája látható.

Kassig 2013-ban esett fogságba, amikor a szíriai lakosságnak szánt segélyek eljuttatásában vett részt. Barátai szerint a fogságban áttért az iszlámra, és még nevét is megváltoztatta. Új neve Abdul Rahman lett. Az IS augusztus óta már négy nyugati túsz kivégzéséért vállalta a felelősséget.

Rovatok