Index Vakbarát Hírportál

Feljelentették a román polgármestert, mert hasonlít Hitlerhez

2014. november 20., csütörtök 16:10

Adolf Hitlerhez való hasonlósága miatt feljelentette a tengerparti Konstanca polgármesterét a legfőbb ügyészségen egy civil szervezet - számolt be a Maszol.ro. Radu Mazăre hajviselete és bajusza Klaus Iohannis elnökké választása óta a náci diktátoréra emlékeztet. A romániai antiszemitizmust figyelő központ botrányosnak és provokálónak tartja, hogy a polgármester közvetlenül az államfőválasztás második fordulója után Adolf Hitleréhez hasonlóra vágatta frizuráját, és egy kis bajuszt is növesztett.

Radu Mazăre nem először csinálja ezt, 2009-ben náci egyenruhában mutatkozott egy divatbemutató pódiumán. Tettéért azóta sem részesült semmilyen szankcióban. Az excentrikus megnyilvánulásairól ismert Radu Mazăre azt mondja, hogy csak a divatot követi.

„Ez a frizura a húszas évek divatja volt, és most újra ez a divat. Az igaz, hogy ilyen hajviselete volt Hitlernek is, de én polgármesterként kiválóan együttműködöm több izraeli céggel” – magyarázta.

A polgármester elmondta azt is, hogy a 2009-es divatbemutatón történtekért nyilvánosan bocsánatot kért. Közölte, ha valóban behívatják az ügyészségre, akkor a fodrászát is magával viszi, és újravágatja a haját.

Rovatok