Index Vakbarát Hírportál

Kamu volt a 72 milliót összetőzsdézső tini sztorija

2014. december 16., kedd 10:34

A magyar internetet hétfőn robbantotta be, és keddre már ki is derült, hogy teljesen kamu a 72 millió dollárt összetőzsdéző amerikai tini, Mohammed Islam sztorija. A 17 éves New York-i srác azt állította magáról, hogy néhány pennys részvényekkel kezdte a tőzsdézést 9 évesen,  és mostanra odáig jutott, hogy a tanítási szünetekben olajjal, arannyal és mindenféle kis és közepes kapitalizációjú részvényekkel üzletel.  A fiú hétfő este a Nwe York Observernek bevallotta, hogy ebből egy szó sem igaz.

Az egyébként tényleg elég valószínűtlenül hangzó sztorit a New York Magazine újságírója, Jessica Pressler írta, aki saját bevallása szerint nem állított többet, mint hogy ez egy pletyka, amelynek van némi alapja, mégpedig az, hogy Islam bemutatta a bankszámlakivonatát a magazin egyik tények ellenőrzésével foglalkozó munkatársa. "A srác bankszámláján tényleg gusztustalanul sok pénz van" - mondta Pressler.

Az újságírónő még el is ment Islammal és barátaival vacsorázni, ahol a fiúk 400 dolláros kaviárt és frissen facsart almalevet ittak, és arról beszéltek, hogy ők lesznek a következő Koch-testvérek, esetleg Islam lesz a következő Jordan Belfort, avagy a Wall Street Farkasa. Islam most viszont azt állítja, az az este egyáltalán nem egy tipikus estélyük volt, és nem mutatja be azt, hogy ők milyenek valójában. Azt pedig, hogy honnan indulhatott a pletyka a mesés vagyonáról, maga sem tudja.

Rovatok