Index Vakbarát Hírportál

Sydney: Terhes barátnőjét védte a meggyilkolt ügyvédnő

2014. december 16., kedd 19:21

Terhes kolléganőjét mentette meg Sydneyben a magát Harun sejknek nevező túszejtő golyóitól a támadás egyik áldozata, egy 38 éves ügyvédnő – írja a Yahoo News. A sydney-i túszejtésben a kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg az elkövető mellett. Katrina Dawson három gyerek édesanyja volt.

Az új-dél-walesi ügyvédi kamara kiemelkedő szakemberként méltatta a jogászt, aki két kollégájával együtt tért be a kávézóba. Egyikük terhes volt, egy megemlékezésen az hangzott el: Dawson őt védte meg testével a golyóktól.

Ezek a hősök az életüket adták, hogy másokat megmentsenek.

– mondta Anthony Fisher a St. Mary-katedrálisban tartott megemlékezésen. „Városunk szíve megszakadt e két ártatlan ember halála miatt” – tette hozzá.

Élő adásban tudta meg

A másik áldozat a helyiség 34 éves menedzsere, Tori J. A férfi 2012 óta dolgozott a Lindt csokoládé kávézójában, munkatársai önzetlen főnökként jellemezték. A boltvezető megpróbálta lefegyverezni a túszejtőt, e közben vesztette életét.

Natalie Barr riporternő élő adásban tudta meg, hogy Dawson (akinek a testvére Barr jó barátja) meghalt. A felvételt itt nézheti meg. 

A rendőrők helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt.

A túszejtő egy iráni menekült volt, a neve Man Harun Monisz. A magát Harun sejknek és lelki gyógyítónak is nevező férfi korábban gyűlölködő, fenyegető elektronikus leveleket küldött Afganisztánban elesett ausztrál katonák családjának a szigetország afganisztáni katonai szerepvállalása elleni tiltakozásul. A férfi ellen több esetben emeltek vádat szexuális bűncselekmények miatt, valamint bűnrészességgel vádolták volt felesége meggyilkolásában.

Rovatok