Index Vakbarát Hírportál

Nyolc gyereket szúrtak le egy ausztrál kisvárosban

2014. december 19., péntek 05:42

Magyar idő szerint péntek hajnalban nyolc gyerek holttestére bukkantak a rendőrök az Ausztrália északi részén fekvő Cairns városának egyik házában, írja a BBC. A rendőrök azt követően szálltak ki a város Manoor nevű, meglehetősen rossz hírű kerületébe, hogy bejelentést kaptak egy súlyosan sebesült nőről, akit többen láttak az utcán. A nő egy házba vánszorgott be, majd magára zárta az ajtót. Később egy férfit is láttak az utcán, aki az arcát a kezébe temetve állt a ház előtt, és állítólag zokogott. 

A helyszínre kiérkező rendőrök a házban nyolc, másfél és 15 év közötti korú gyermek holttestére bukkantak.  

A jelen állás szerint a lakosságnak nincs miért aggódnia, egyedi, rendkívül tragikus esetről van szó, nyilatkozta a nyomozást vezető detektív a sajtónak. Azt nem árulta el, pontosan hogyan gyilkolták meg a gyerekeket.

A 34 éves nő, akit a szomszédok láttak, nincs életveszélyben, sőt, miután sebeit ellátták, készségesen segített a rendőröknek. Egyelőre nem tudni, milyen kapcsolat fűzi a gyerekekhez, de nem hivatalos források szerint ő az anyjuk, a zokogó férfi pedig a testvérük, aki vélhetően a holttestekre rátalált. Az ügyben hírzárlatot rendeltek el. 

Rovatok