Index Vakbarát Hírportál

Tíz nap után találtak rá egy családra a vadonban

2014. december 22., hétfő 09:09

Egy öt- és egy hétéves kisfiú, valamint édesapjuk, Steven Van Lonkhuyzen már tizedik napja rostokolt az ausztrál vadonban, mire rájuk találtak. A családot azonnal kórházba szállították, állapotuk azóta már stabil, írja az Associated Press.

A fiúk és az apa megpróbáltatásai december 11-én kezdődtek, amikor a családfő egy családi kiránduláson rossz felé vette az irányt, és autójával elakadt a sárban. A járműben csak kevés élelem volt, ők pedig több mint egy héten keresztül voltak kitéve az időjárás megpróbáltatásainak. Az ausztráliai Expedition Nemzeti Parkban 38 fokos hőség is volt, de viharokból sem volt hiány.

A szerencsétlenül járt családra egy környékbeli földműves, Tom Wagner talált rá vasárnap.

Meglehetősen éhesek voltak, és boldognak tűntek, hogy látnak engem

– fogalmazott Wagner, aki szerint az idősebb fiú meglehetősen dehidratáltnak tűnt, a fiatalabb pedig egyfolytában azt kérdezgette, van-e nála tojás. Azt is elárulta, az apa valamennyi eleségüket (ami egyébként szokatlanul kevés volt) a gyermekeinek adta.

Szerencsére sokat esett. Máskülönben odavesztek volna

– folytatta a gazda.

A queenslandi rendőrség információi szerint a család Brisbane városából indult, és Cairnsbe terveztek megérkezni. Miután elakadtak, segítséget sem tudtak kérni, mivel vagy egyáltalán nem vagy csupán alig volt térerő. Az apa az autó világításával és tűzrakással próbált jelezni. Az esős idő szerencséjükre volt, így az esővizet flakonokba gyűjthették.

A rendőrséget végül az otthon maradt anya értesítette, miután férje és gyermekei nem érkeztek meg barátiak cairnsi otthonához. 

Mick Bianchi, a queenslandi rendőrség felügyelője szerint a nemzeti parkot a szélsőséges időjárási viszonyok miatt kevesen látogatják az év ezen szakaszában.

Rovatok