Index Vakbarát Hírportál

Putyin: Mérföldkő a Kírím „hazatérése”

2014. december 31., szerda 18:10 | aznap frissítve

Vlagyimir Putyin orosz elnök történelmi mérföldkőnek nevezte a Krím elcsatolását újévi köszöntőjében, amelyet az ország távol-keleti részén már sugároztak az eltérő időzónák miatt.

A Krím félsziget "hazatért, ami örökre mérföldkő marad a nemzet történelmében" - hangoztatta az elnök. Beszédében megköszönte hazaszerető honfitársainak, hogy "megvédték Oroszország érdekeit" a 2014-es történelmi fontosságú évben, amelynek kiemelkedő eseményeiként a Krím "hazatérését" és "minden idők legjobb játékait", a Szocsiban megrendezett téli olimpiát nevezte meg – írja az MTI.

A Krím félszigeten és Szevasztopolban rendezett népszavazások eredményét az Ukrajnától való elszakadásról és a területek Oroszországhoz csatolásáról a hazaszeretet megnyilvánulásaként méltatta az orosz elnök.

"Az elkövetkező évben közösen kell szembenézni számos kihívással, és ez új esztendő függ valamennyiünktől, mindannyiunk elkötelezettségétől Oroszország mellett" - mondta Putyin, de nem említette meg konkrétan sem a kelet-ukrajnai konfliktust, sem a Nyugattal megromlott kapcsolatokat.

A bő háromperces beszédet a több időzónára tagolódó Oroszországban először a távol-keleti területeken sugározták a televíziók, Moszkvában röviddel a közép-európai idő szerinti éjfél előtt kerül adásba.

Rovatok