Index Vakbarát Hírportál

Civillel hetyegett a táborparancsnok, leváltották

2015. január 22., csütörtök 23:14

Leváltották posztjáról a guantanamói-öbölben található amerikai haditengerészeti bázis parancsnokát, a 2012 nyara óta szolgálatot teljesítő John R. Nettletont, írja az AP. Az ok prózai: Netteltont azzal gyanúsítják, hogy egy civil nővel folytatott viszonyt, és köze van a nő férjének halálához is.

Az NCIS, azaz a haditengerészet hírszerzői éppen vizsgálják az ügyet, így igazán sok részletet nem is hozhattak nyilvánosságra. A Gitmo gúnynéven emlegetett támaszpont kulcsfontosságú az amerikai hadigépezet számára, ugyanis itt tartják fogva a terrorizmussal vádolt személyeket, bár a bázis azon része külön felügyetel alatt áll, és Nettletonnal semmi köze nincsen hozzá.

Az Associated Press tegnapi információi szerint Nettletont egy Christopher Tur nevű férfi halála ügyében hallgatták ki. Tur holttestét a bázistól nyugatra eső partszakaszon találta meg a parti őrség január 11-én.

Tur eltűnését a felesége jelentette be egy nappal a holttest megtalálása előtt. Az NCIS vizsgálata gyorsan kiderítette, hogy Nettleton és Tur felesége között van valami, és ezért kezdték el a táborparancsnokot a halálesettel kapcsolatban is kihallgatni. Tur a bázison található egyik üzletben dolgozott, felesége a családsegítő szolgálatnál volt igazgató. Mindketten 2011-ben érkeztek a támaszpontra.

Rovatok