Index Vakbarát Hírportál

Rendőrökre lőttek Marseille-ben

2015. február 9., hétfő 12:23

Rendőrökre nyitottak tüzet ismeretlen támadók Marseille-ben hétfőn délelőtt, írja a 20minutes.fr. Senki sem sérült meg. Délután a helyszínre érkezik Manuel Valls francia miniszterelnök.

A csuklyás támadók valószínűleg kalasnyikovokat használtak. Az eset a város egy olyan északi negyedében történt, amelyik közismert drogbandáiról, jegyezte meg az MTI.

A La Provence című regionális újság honlapja szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy „több csuklyás férfi lövöldözött a levegőbe kalasnyikovokkal”. A lövések zajára a helyszínre érkező rendőrautóra is rálőttek a fegyveresek, de senki sem sérült meg.

A rendőrség azonnal lezárta a környéket, a gyerekek nem hagyhatják el az oktatási intézmények épületét, a lakótelepek fölött helikopterek köröznek. Olivier Martocq, a France Info tudósítója szerint a kezdeti izgalom után teljes a nyugalom a negyedben.

Rendőrségi források szerint a mostani támadásnak nincs köze a korábbi terrorakciókhoz. A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merényletben tizenketten haltak meg, az elkövetőket, a Kouachi fivéreket később egy nyomdában ölték meg a kommandósok. Egy harmadik terrorista, Amedy Coulibaly megölt egy rendőrnőt, később egy kóserboltban ejtett túszokat, itt négyen haltak meg, köztük a támadó.

Egyre több uniós ország vezet be saját intézkedéseket a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után kialakult helyzetben, Franciaország mellett pedig már Brüsszelben is katonákat küldtek az utcákra.

Rovatok