Index Vakbarát Hírportál

Keresztényeket fejezett le és melegeket kövezett halálra az IS

2015. február 15., vasárnap 21:24 | aznap frissítve

Az Iszlám Állam líbiai szárnya 21 egyiptomi kopt keresztényt fejezett le. A terroristák által közzétett ötperces videón látható, hogy az eseményt vizuálisan gondosan megtervezték. A narancssárga ruhába öltöztetett foglyokat fekete ruhás terroristák vezetik a tenger partjára. A foglyokat térdre kényszerítik, majd lefejezik őket mint "a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit". A videón azt is mutatják, ahogy a tenger a vértől vörössé válik. A videó címe ez: "Vérrel írt üzenet a kereszt népének".

BREAKING: Screen grabs from the latest #ISIS video where they behead 21 Egyptian Copts - @zaidbenjamin pic.twitter.com/MQ39XlaS6u

— Conflict News (@rConflictNews) 2015. február 15.

Az Iszlám Állam líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában.  

Az Iszlám Állam közben újabb képeket tett közzé homoszexuális férfiak kivégzéséről a Dabiq című propagandamagazinban. Az IS már kedden olyan képeket közölt, amin egy feltehetően meleg férfi kivégzése látható.   

Január közepén két férfi kivégzéséről jelentek meg képek, akiket egy magas épületről taszítottak a halálba, a bámészkodó tömeg szeme láttára. A férfiak állítólagos bűne az volt, hogy melegek voltak. Az eset valószínűleg az iraki Moszulban, az Iszlám Állam nem hivatalos fővárosában történt.   

Rovatok