Index Vakbarát Hírportál

Így zavarták el az orosz bombázókat az angolok

2015. február 20., péntek 17:10 | aznap frissítve

Két orosz katonai repülőgép közelítette meg szerdán a brit partokat az ország legnyugatibb megyéje, Cornwall fölött. A Medve kódnevű bombázók nem hatoltak be a brit légtérbe, de a királyi légierő, a RAF gépei felvették velük a kapcsolatot, és lekövették a gépeket.

A Telegraph most videót közölt az akcióról, amikor az angol gépek elzavarják az oroszokat. A videót egyértelműen az orosz gépről készítették az akcióról.

Az angol védelmi miniszter pont az incidenssel egy időben jelentette ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök valós veszélyt jelent a balti államokra, és hogy a NATO-nak fel kell készülnie egy esetleges orosz agresszióra.

Azt mondta, hogy Oroszország olyan taktikákat alkalmazhat, mint amilyenekkel annektálta a Krímet, és amiket bevetett Kelet-Ukrajnában is. Fallon szerint amikor gépek repülnek a brit partok közelében, amikor tengeralattjárók közelítenek az Északi-tengeren, akkor az a helyzet elmérgesedésére utal.

A BBC külpolitikai elemzője szerint az orosz berepülés erődemonstráció, hasonlóra korábban is volt példa, és a közeljövőben is számítani kell ilyen akciókra.

Rovatok