Index Vakbarát Hírportál

14 éves fiú halt meg egy venezuelai tüntetésen

2015. február 24., kedd 22:37

Meghalt egy 14 éves fiú San Cristóbal városában, a kolumbiai határ közelében, ahol hetek óta kormányellenes tüntetések vannak, írja az MTI. Ezt a részt is súlyos áruhiány sújtja, és a feszültség tovább nőtt, mióta a múlt héten letartóztatták Caracas főpolgármesterét, az ellenzék egyik vezéralakjának tartott Antonio Ledezmát, és államcsínyre való összeesküvéssel vádolták meg.

A kormányzó rezidenciája közelében, kedden történt a tragédia, amikor újra összecsaptak a tüntetők és a rendőrök. Táchira állam polgári biztonsági hatóságának vezetője, Ramon Cabezas azt mondta: a fiú halála előtt egy rendőr a föld felé lőtt, de szerinte egyelőre nem világos, hogy a fiú ebbe a lövésbe halt volna bele.

José Vicente García, a San Cristóbal-i emberi jogi bizottság ellenzéki vezetője viszont azt állítja, hogy a fiúval egy fejlövés végzett. A kórházba szállítás közben halt meg. Netes közösségi oldalakon elterjedt egy olyan fotó, amely egy vértócsában fekvő fiatalt ábrázol. Az összetűzésekben a diákok kövekkel dobálták a rendőröket. Az egyik diákvezető, Reinaldo Manrique szerint több másik fiatal is megsérült.

Tavaly is gyakran erőszakba torkolltak a kormányellenes tüntetések San Cristóbalban, 43 ember halt meg.

Rovatok