Index Vakbarát Hírportál

5 embert megöltek, szóval Allah Akbar

2015. március 7., szombat 13:38

Öt ember meghalt egy gránátos és gépfegyveres támadásban Mali fővárosában Bamakoban, írja a BBC. A fegyveresek egy étterem vendégeire támadtak péntek éjszaka, az öt halott között egy belga és egy francia állampolgár is volt.

A Bamako Hippodrome nevű negyedében történt lövöldözésben összesen nyolcan megsebesültek. A hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet. Szemtanúk szerint a támadók Allah Akbar felkiáltással kezdték meg támadásukat.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint két embert letartóztattak. A BBC riportere szerint a francia katonák hamar a helyszínre érkeztek, és megállapították, hogy az egyik áldozat francia állampolgár. Az egyik mali áldozat rendőr volt, egy másik pedig a biztonsági őr.

Amalikormány alig egy hete előzetes "béke- és megbékélési egyezményt" írt alá az afrikai ország északi részének elszakadásért küzdő felkelők egy részével. Az ENSZ-közvetítéssel létrejött alku évtizedek lázadásainak és stabilitáshiányának igyekszik véget vetni az északi országrészben, ahová a Nyugat és a regionális hatalmak aggodalmai szerint visszatérhetnek az iszlamista fegyveresek, két évvel az után, hogy a francia katonai beavatkozás elűzte őket onnan, írja az MTI.

Rovatok