Index Vakbarát Hírportál

Leüvöltötte a kislány az emberrabló fejét

2015. március 11., szerda 10:10

Biztonsági kamerák rögzítették, ahogy vasárnap az Egyesül Államok fővárosában egy férfi elrabolt egy 22 hónapos gyereket - írja a Telegraph. Szerencsére az elrabolt fiú két testvére nagy kiabálás közepette azonnal üldözőbe vette az emberrablót. A jelenetre néhány lebzselő tinédzser is felfigyelt, és amikor körülvették a férfit, az letette a gyereket, majd elillant.

A három gyerek vasárnapi egy washingtoni parkban játszott szülői felügyelet nélkül. Az emberrabló először barátságosan közeledett a gyerekek felé, szóba is elegyedett a 10 éves fiúval és a 8 éves kislánnyal, majd hirtelen felkapta kistestvérüket, és elfutott. A két gyerek utána. Egy közeli élelmiszerbolt biztonsági kamerája fel is vette az üldözést:

Fényes nappal próbált elrabolni egy kisgyereket

A Lincoln megyei seriff szerint a férfi valószínűleg hirtelen ötlettől vezérelve akart magának gyereket rabolni. A hatóságok megdicsérték a gyerekek helytállását, és a helyiek segítőkészségét, de extra járőröket vezényeltek ki a környékre. Az egyik szemtanú különösen büszke volt az emberrablót pánikba kergető gyerekekre, így méltatta a kislányt:

Kedvesem, pontosan azt tetted, amit tenned kellett: leordítottad a fejét!

  

Rovatok