Index Vakbarát Hírportál

Durvul a kampány Mexikóban: lefejeztek egy női jelöltet

2015. március 12., csütörtök 06:58 | aznap frissítve

Elraboltak és lefejeztek egy nőt Mexikóban, aki polgármesterjelöltként indult a választásokon. Aide Nava holttestére Guerrero állam északi részén bukkantak rá, írja az MTI.

Az ügyészség szóvivője szerint a mexikói Demokratikus Forradalom Párt (PRD) 42 éves jelöltjét Ahuacuotzingóban rabolták el, ott készült indulni a júniusi polgármester-választáson. 

Nava fiát tavaly rabolták el, azóta eltűntként tartják számon. A férjét, aki korábban polgármester volt ugyanott, 2014-ben ugyancsak meggyilkolták. 

A nő holtteste mellett hagyott üzenetben a Los Rojos (Vörösök) nevű bűnbanda hasonló sorssal fenyegetett meg minden politikust, aki „kitáncol a sorból”. 

Guerreróban – nyolc másik mexikói szövetségi állammal egy időben – júniusban tartanak helyhatósági választásokat. Az eset abban az államban történt, ahol tavaly szeptemberben 43 tüntető diákot hurcoltak el a rendőrök egy polgármester kérésére, majd átadták őket a Guerreros Unidos nevű bűnbanda tagjainak, akik végeztek foglyaikkal, majd holttestüket elégették.

Enrique Pena Nieto elnöknek, aki 2012. decemberi hivatalba lépésekor azt ígérte, hogy helyreállítja a rendet a latin-amerikai országban, most utcai tüntetések sorozatával kell szembenéznie az Iguala városban 2014 szeptemberében meggyilkolt diákok ügye miatt. A brutális bűncselekmény kitervelésével az ügyészek a város PRD-s polgármesterét és feleségét vádolják.

Rovatok