Index Vakbarát Hírportál

Ha a cég fizeti a jegyet, nem haltak volna meg

2015. március 25., szerda 19:40 | aznap frissítve

A francia iTélé frissített utaslistát adott ki, mely szerint 72 német, 51 spanyol, 3 brit és amerikai, 2-2 venezuelai, iráni, argentin és ausztrál, illetve 1-1 holland, kolumbiai, mexikói, japán, dán és izraeli állampolgár utazott a lezuhant Germanwings-gépen.

Az AP spanyol irodája szerint egy katalán család három generációja, egy 10 éves kislány, az anyja és a nagyanyja is ott ült a gépen.

Egy 37 éves, spanyol állampolgárságú nő és 7 hónapos fia, akik egy családi temetésre utaztak Spanyolországba, de egyébként Nagy-Britanniában éltek. Férje szerint a nő az utolsó pillanatban vette meg a jegyet, és a lehető leggyorsabban vissza akart térni Manchesterbe. A nő filmek utómunkáin dolgozott.

Egyelőre marad

Egy brit áldozat, egy 28 éves férfi Luzernben tanult vendéglátás szakon, az első évet fejezte nemrég be. Barcelonában nyaralt a barátaival, és az édesanyját látogatta volna meg Nagy-Britanniában.

Paul kedves, törődő, szeretetteljes fiú volt. Ő volt a szemem fénye.

mondta a fiú anyja a Guardiannek. 

Két iráni sportújságíró is meghalt, egyikük a Tasnim hírügynökségnél, a másikuk a Vatan-e-Emrouz napilapnál dolgozott.

Ha nem fapadossal repülnek, most köztünk lennének. Azért nem engedhették meg maguknak a drágább jegyet, mert saját pénzből fedezzük a tudósítások költségét. Az iráni médiacégek, akiknek dolgozunk, ezt nem finanszírozzák.

– mondta a meghalt újságírók egyik kollégája, akikkel együtt tudósítottak európai eseményekről.

Egy fiatal, három napja házas marokkói pár is az áldozatok között van. Az esküvőt Barcelonához közel tartották.

Az egyik amerikai áldozat, Yvonne Selke a Booz Allen Hamiltonon keresztül a Pentagon műholdtérképes részlegének, a National Geospatial-Intelligence Agency-nek dolgozott. A gépen utazott a nő lánya, Emily Selke is, aki a Drexel Egyetemen tanult. Selkéék Spanyolországban nyaraltak, korábban is sokat utaztak ketten – mondta a gyászoló férj és apa, Raymond Selke. A férfinak a Lufthansa felajánlotta, hogy elviszik a baleset helyszínére, de úgy döntött, egyelőre marad. Reméli, a holttesteket hamarosan hazaszállítják.

Basszusgitáros és katalán politikus az áldozatok közt

Egy argentin pár is a gépen utazott, a 28 éves nő basszusgitáros volt egy Apzoo nevű rockbandában. Vasárnap Buenos Airesben lett volna fellépésük.

Az már kedden kiderült, hogy egy egész német gimnáziumi osztály is a gépen volt. Az északnémet Haltern város Joseph König gimnáziumának tizedikes osztályának tizenhat diákja és két fiatal tanárnő diákcsereprogramon vett részt Spanyolországban, a Barcelonához közeli Llinars de Valles nevű faluban.

Múlt kedden 16 boldog diákot küldtünk el a csereútra. Amiről azt hittük, élvezetes út lesz, tragdiába torkollott.

– mondta Ulrich Wessel igazgató, aki szerint az iskola már soha nem lesz a régi a történtek után.

Két operaénekes is az áldozatok között van: a düsseldorfi operaház baritonja, az 54 éves Oleg Bryjak és a kontraalt Maria Radner, aki gyermekével és férjével együtt utazott. Mindketten Barcelonában léptek fel Richard Wagner Siegfriedjében.

Egy politikus is utazott a gépen: a katalán ellenzéki vezető, Oriol Junqueras kabinetfőnöke, Lluís Juncà. Oriol Junquerasnak, a Katalán Republikánus Bal párt egyik tisztviselőjének a 33 éves felesége is a gépen volt.

Rovatok