Index Vakbarát Hírportál

A barátai üzeneteiből jött rá, hogy az ő gépe zuhant le

2015. március 26., csütörtök 16:11

„Reggel sétálni mentem a tengerpartra, és az áldozatokra gondoltam. Hálás vagyok a sorsnak a második esélyért” – nyilatkozta Claudia Vásquez. A nőnek jegye volt a lezuhant Germanwings-gépre, de szerencséjére úgy döntött, nem utazik – írja a La Vanguardia nyomán a Local.

Vásquez, aki egy marketingcég tulajdonosa, Chilében született, spanyol állampolgár, a férje angol, a katalóniai Castellgalíban él két gyerekével.

Egy lehetőségünk van

A nő azért vett jegyet a járatra, hogy a kölni Anuga kereskedelmi vásáron részt vegyen. Brazíliából repült volna ezért vissza Európába, de végül úgy döntött, még pár napot Dél-Amerikában marad, nem akart ilyen rövid idő alatt ennyit utazni.

Az élet kis döntésekből áll.

– mondta Vásquez, aki kedd reggel úgy ébredt fel, hogy nem is gondolt a nem használt repülőjegyre. Akkor ébredt rá, hogy az ő gépe zuhant le, amikor elkezdett a barátaitól kétségbeesett üzeneteket kapni.

„Részvétemet küldöm az áldozatok hozzátartozóinak, azt üzenem nekik, tegyenek meg mindent, amit a szeretteik szerettek volna az életben. Egy életünk, egy lehetőségünk van, minden egyes percből a lehető legtöbbet kell kihoznunk” – tette hozzá.

Szándékosan zuhant le a másodpilóta a 150 utassal – írtuk összefoglaló cikkünkben, az áldozatokról itt írtunk bővebben.

Rovatok