Index Vakbarát Hírportál

Nyisd ki azt a nyavalyás ajtót!

2015. március 29., vasárnap 12:08 | aznap frissítve

Szakértőknek sikerült a becsapódás előtti utolsó pillanatokat rekonstruálni a lezuhant Germanwings-gép fekete dobozán, írja a Mirror. Jól hallható, ahogy az alig pár perce távozott pilóta kétségbeesetten dörömböl és azt kiabálja Lubitznak, hogy

nyisd ki azt a nyavalyás ajtót!

A háttérben pedig hallani lehet az utasok sikoltozását egészen a becsapódásig. A két pilóta beszélgetéséből az is kiderült, hogy Lubitz az egész út alatt csak minimálisan kommunikált, többször is úgy válaszolva, hogy "remélhetőleg" vagy "meglátjuk", ami arra utal, hogy ekkor már tisztában volt azzal, mit fog tenni.

A következőképpen zajlott a kommunikáció a két pilóta között:

Időközben az is kiderült, hogy Lubitzot négy különböző pszichiáter is kezelte, erről viszont az orvosi titoktartás miatt a munkáltatója nem tudhatott. Más források azt is megerősítették, hogy a pilóta látásproblémákkal küszködött és attól félt, hogy megvakul.

A másodpilóta számítógépének elemzése során kiderült, hogy többek között olyan oldalakat látogatott, amelyek az öngyilkosságról szólnak.

A becsapódásához közeli település polgármestere találkozott Andreas Lubitz édesapjával, aki a hírek hallatán teljesen összetört. Lubitz szülei az áldozatok hozzátartozóival érkeztek a tragédia helyszínére, és az édesapa teljesen összeomlott, amikor kiderült, hogy fia szándékosan vezette a hegyoldalnak a gépet.

A legfrissebb hírek szerint eddig hetven-nyolcvan utas DNS-ét sikerült elkülöníteni a helyszínen talált maradványokból. A mentés vezetője elmondta, olyan erővel csapódott neki a hegyoldalnak a repülő, hogy egy ép holttestet sem sikerült találni. A másik fekete dobozt is még keresik, most már a hatodik napja.

Rovatok