Index Vakbarát Hírportál

Újabb amerikai elnökjelölt csapott bele a kampányba

2015. április 7., kedd 16:45

Rand Paul – a háromszoros republikánus elnökjelölt és kongresszusi képviselő Ron Paul fia – is bejelentette, hogy elindul a 2016-os amerikai elnökválasztásokon. A fiatalabbik Paul egyelőre csak a honlapján közölte a hírt, de helyi idő szerint kedden délután egy louiseville-i politikai gyűlésen meg is kezdi a kampányolást a radikálisan konzervatív Tea Party mozgalomhoz kötődő politikus, írja a CNN.

A 2010 óta kongresszusi képviselő Paul már a novemberi félideji választások alkalmával is erősen támadta Hillary Clintont, aki várhatóan a Demokrata Párt egyik jelöltje lesz 2016-ban, ezért sejteni lehetett, hogy a jelöltségének szeretne megágyazni. Paul egyelőre nem áll túl jól a republikánus elnökjelöltek közti versenyben: csak a harmadik Jeb Bush és Scott Walker után. Hivatalosan eddig Paulon kívül csak Ted Cruz texasi szenátor jelentette be az indulását.

A kampányának hivatalos indulásakor a felesége, Kelly és egy volt republikánus kongresszusi képviselő fogja őt bemutatni és méltatni. Az eseményen az idősebb Paul is jelen lesz, de állítólag csak büszke apaként. Az ifjabbik Paul a Tea Party támogatásával került be a kongresszusba 2010-ben, és főként azzal szerzett magának hírnevet, hogy sokszor szembeszállt más republikánusokkal. A politikus kongresszusi tevékenységének magyar vonatkozása is van: Paul az, aki miatt a 2010-ben elfogadott amerikai–magyar kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt a szenátus a mai napig nem ratifikálta. Chile, Svájc, Luxemburg hasonló cipőben jár.

Kampányában Paul főleg az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartásának fontosságát, a kormány korlátozott szerepét és a családi értékeket fogja hangsúlyozni.

Rovatok