Index Vakbarát Hírportál

Végre fény derül a Fehér Ház hálószobatitkaira

2015. április 8., szerda 22:08 | aznap frissítve

Bill Clintonnak több öltéssel kellett összevarrni a fejsebét, miután a first lady, Hillary Clinton hozzávágott egy könyvet, amikor nyilvánosságra került a Monika Lewinskyval folytatott viszonya - állítja frissen megjelent könyvében Kate Anderson Brower, aki korábban az elnöki hivatalban akkreditált tudósító volt.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy Hillary egy lámpával vágta fejbe a férjét, de ebben az új könyvben most azt állítják, egy könyvvel büntetett a first lady.  Az affér lelepleződése után az elnök 1998-ban három vagy négy hónapig egy irodai kanapén aludt - írta Brower a The Residence: Inside the Private World of the White House című könyvében.

Az MTI szerint a szerző a Fehér Ház alkalmazottjai, az elnöki adminisztrációk munkatársai és az államfői családok hozzátartozói közül több mint száz embert faggatott ki a kötethez, amely röviddel azt megelőzően került a könyvesboltok polcaira, hogy Hillary Clinton volt szenátor és külügyminiszter a várakozások szerint még április folyamán bejelenti majd, hogy indulni kíván a 2016-os elnökválasztáson. A könyv állításaira Hillary Clinton jelölt szóvivője nem kívánt reagálni.)

Az amerikai médiában taglalt részletek szerint a Fehér Ház személyzete előtt már sokkal a lelepleződése előtt nyílt titok volt Bill Clinton és Monica Lewinsky 1995-ben kezdődött románca. A komornyikok, szobalányok és virágszállítók fültanúi voltak az elnöki pár veszekedésének is. A first lady, akit a házasságtörés lelepleződésénél is jobban bántott a sajtóhírverés, állítólag Roland Mesnier cukrász mokkatortáival vigasztalódott.

Az elnöki rezidencia alkalmazottjai szerint Clintonék már jóval azt megelőzően megszállottjai voltak a titkolózásnak, hogy kiderült: Hillary Clinton külügyminiszterként nem a hivatalos elektronikus levelezési rendszert, hanem saját e-mail-szervert használt. Mint kiderült, a 90-es években az elnöki pár átkábeleztette a Fehér Ház telefonrendszerét, hogy ne kelljen a telefonközponton keresztül beszélniük egymással.

Browser más elnöki párok titkait is megszellőztette. Írt John F. Kennedy jól ismert hűtlenkedéseiről és arról is, hogy szeretett meztelenül úszkálni a személyzet női tagjaival. És nem csak a félrelépésekről szól a könyv: Browser azt is megírta, hogy Carterék felnőtt fiai vízipipából szívták a marihuánát a Fehér Házban. 

Nelson Pierce, az elnöki rezidencia teremszolgája arról számolt be a szerzőnek, hogy Nancy Reagan egyszer azért teremtette le elnök férjét, mert a késő esti híradót nézte, ahelyett, hogy nyugovóra tért volna. A személyzet kedvence az idősebb Bush házaspár volt, amely családtagként bánt az emberekkel, és arra biztatta őket, hogy korán térjenek haza a munkából családjukhoz.

A személyzet Obamáéket viszonylag távolságtartónak tartja. Worthington White teremszolga mégis szemtanúja lehetett annak, ahogy Barack Obama első hivatali estéjén az elnöki pár Mary J. Blige zenéjére táncolt a lakosztályában. A first lady trikót és melegítőnadrágot viselt.

Rovatok