Index Vakbarát Hírportál

Potyajegyért hazudott a Germanwingsnek egy álrokon

2015. április 9., csütörtök 20:43

Nyomozást indított a rendőrség annak a német nőnek az ügyében, aki a Germanwings márciusban lezuhant gépén lévő egyik áldozat rokonának hazudta magát, hogy ingyenjeggyel a helyszínre repülhessen – írta a Halterner Zeitung. A lap abban a városban jelenik meg, ahonnan egy iskolai osztály 16 diákja és két tanára utazott a tragikus járaton.

Épp az egyik halterneri tanár unokatestvérének hazudta magát a nő. Az ügyet Lufthansa – a Germanwings anyavállalata – szintén vizsgálja, pert fontolgatva a nővel szemben.

A Lufthansa megkövette az áldozat családját a történtekért. A légitársaság szóvivője elmondta, igyekeztek minél gyorsabban a helyszínre szállítani az áldozatok rokonait, ezért nem lassították az ügymenetet hosszas ellenőrzésekkel.

Az MTI beszámolója szerint a magát unokatestvérnek hazudó nő kétszer utazott a Lufthansa költségén Dél-Franciaországba az áldozatok hozzátartozóit a katasztrófa helyszínére szállító repülővel, és a közeli Le Vernet faluban kialakított emlékhelyen még konzultált is az egyik pszichológussal, aki a hozzátartozókat segítette a tragédia feldolgozásában.

Az áldozat édesapja szerint a nő nem is ismerte fiát.

A Germanwings Airbus A320-as gépe március 24-én zuhant le a francia Alpokban, 150 emberrel a fedélzetén. A feketedobozok tanúsága szerint a repülőgépet a másodpilóta szándékosan vezette a hegyoldalnak, miután kizárta a kapitányt a pilótafülkéből.

Rovatok