Index Vakbarát Hírportál

Ezekre a bőröndökre most lefekszem egy kicsit, majd kopogok

2015. április 14., kedd 14:42

Az Alaska Airlines kényszerleszállást hajtott végre a Seattle-i reptéren, mert a pilóta néhány ezer méteres magasságban kopogást hallott „a repülő alól”. A landolás után fény derült a kopogóra: egy poggyászkezelő volt a csomagtérben. Elaludt.

A 448-as járat 170 utassal a fedélzetén Los Angelesbe tartott volna, de nem egészen negyedórányi repülés után a szokatlan zaj miatt a pilóta visszafordult. Leszállás után egy poggyászkezelő feje bukkant elő a raktérből. Biztos fáradt volt szegény, hajnal ötkor kezdte a munkát, a nagy rakodás közben le is dőlt szusszanni egyet a csomagok között. Nem zavarták meg az álmát, munkatársai azt gondolták, hogy a műszak végén biztos gyorsan hazament, és bár a főnöke hívogatta, a csörgetésre nem volt válasz.

A csomagtérben szerencsére volt nyomáskiegyenlítés és hőmérséklet-szabályozás, az álmosan dolgozó kisembernek nem volt veszélyben az élete. Ám a szörnyű lárma, amit egy ilyen Boeing-737-es két hajtóműve bír csinálni, meg az a kellemetlen liftezése a gyomornak és az emelkedés közbeni fülfájás felébresztette, ezért volt kénytelen alulról jelezni a pilótának.

A poggyászdobáló jól van, a biztonság kedvéért azért bevitték kórházi megfigyelésre, és valamiért még drogtesztet is csináltak rajta – állítja a BBC. Az A helyett B-be vágyó 170 utast a repülő később további incidensek nélkül célba juttatta.

Rovatok