Index Vakbarát Hírportál

Százéves szellemállomást találtak londoni vasútépítők

2015. április 21., kedd 22:44

London és környéke egyik legfontosabb vasútvonala, a Thameslink építőmunkásai vagy száz éve elfelejtett vasútállomást találtak, miközben London déli-délkeleti részén új vágányoknak készítették a helyet – írja az Independent.

A Southwark Park állomás csak rövid ideig, 1902 és 1915 között működött, mielőtt bezárták. Abban az időben lettek egyre népszerűbbek a buszok és a villamosok, ráadásul kitört az első világháború, ezért nem volt indokolt az állomás fenntartása.

A Thameslink új állomásokkal bővül és hosszabb lesz, a munkások ezért dolgoztak a Bermondsey csomópontnál, amikor felfedezték az egykori megálló maradványait. A régi platform és a peron körvonalaira egy régi vasúti híd felső részén bukkantak rá. A híd alsó részén még felfedezhetők a régi váróterem eredeti csempéi. A vasútvonal-bővítés egyik vezetője, Greg Thornett szerint a csempéket meg tudják hagyni, ám a régi platformokra már rádolgozták az új síneket.

A Thameslinken dolgozó Network Rail társaság tudta, hogy arrafelé volt régen egy megálló, de nem tudták, hogy mennyi maradt belőle.

Rovatok